Login | Register 
FEATURES
APPLICATIONS
DOWNLOADS
EDUCATION
BLOG
WIKI
FORUM
STORE

Reordering pixels after CHOP to TOP . Help needed.

Still a little green? Ask your beginner's questions here

Reordering pixels after CHOP to TOP . Help needed.

Postby ManteQuilla » Fri Jan 11, 2019 12:28 pm

EDIT : Tried to keep it short but I think describing in details may avoid some questions ;)

Hello there every1 ! I 've been playing aroung with TD for like 2 months now and I ve been following many available online tutorials and workshops BUT this is the first time i really feel hardstuck ! Btw I have little or zero knowledge in glsl .

To sum up my problem : I'm deforming a SOP Grid with an image TOP by using each pixels value to deform the grid's points on the z axis. It works perfectly fine but now I'd like that image to be generated from CHOPs to be able to use logic elements and analysis to create a pattern where pixels interact between each others. Or something like that :lol:

BUT when i transform my CHOP signal into a TOP it renders every value on a single row ( because the signal is on 1 channel only) AND i'd like to render it in the same dimension as my source grid.

For example : if my grid is 128*128 i need to generate a 16 384 samples long channel (one sample for each point of my grid ). And I end up with a TOP being 16 834 * 1 pixel. I'd like it to become 128*128 but to do that I would have to trim and merge again my CHOP signal 128 times to have 128 channels of 128 samples.

That would be quite a burden to do manually and I've been looking for another way to do it like maybe using python, telling TD to create X Trim and Merge CHOPs where X = number of rows or columns on the source grid. But i'm not really sure TD would work that way !

What do you guys think ? Am I missing something simple ? Could I just remap my pixels using UV coordinates ? Would going through python coding be the good idea to automate the creation of the needed CHOPs ? Is there a simple way to do it in GLSL ? Am I simply trying to chew too much than I can ? I don't know, it seems so simple to achieve but I've been spending several days trying and searching for clues and now here I am haha ! :D

And btw thank you to all the touchdesigner community wich i already got a lot of help from reading forum threads and following tips & tutorials.

Cheers
ManteQuilla
 
Posts: 2
Joined: Fri Nov 23, 2018 3:00 pm

Re: Reordering pixels after CHOP to TOP . Help needed.

Postby StateOfLux » Sat Jan 12, 2019 4:59 am

Use the shuffle CHOP to wrap every 128 samples, then do your CHOP to TOP.
StateOfLux
 
Posts: 24
Joined: Sat Oct 04, 2014 9:31 am
Location: London

Re: Reordering pixels after CHOP to TOP . Help needed.

Postby ManteQuilla » Sat Jan 12, 2019 1:40 pm

Wow .... Okay now i feel really dumb because I tried to do it with the shuffle CHOP before ... I have no clue how I failed that. Thanks a lot StateOfLux ! Best of luck to you !
ManteQuilla
 
Posts: 2
Joined: Fri Nov 23, 2018 3:00 pm


Return to Beginners

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot], silvitdokl and 9 guests