Login | Register 
FEATURES
APPLICATIONS
DOWNLOADS
EDUCATION
BLOG
WIKI
FORUM
STORE

Kantan Mapper - texture problem

Still a little green? Ask your beginner's questions here

Re: Kantan Mapper - texture problem

Postby avd » Wed Jan 31, 2018 8:06 pm

@ben Thank you for the handy resource.
As requested, here is the hardware specs and GPU drivers etc.

    Intel(R) HD Graphics 620
    Driver Version: 22.20.16.4836
    Operating System: Windows 10 Home (10.0.16299)
    Physical Memory: 16272 MB
    Vendor ID: 8086
    Device ID: 5916
    Device Revision: 02
    Graphics Output Protocol (GOP) Version: 9.0.1067
    Current Resolution: 3200 x 1800

    Processor: Intel(R) Core(TM) i7-7500U CPU @ 2.70GHz
    Processor Speed: 2904 MHz
    Processor Graphics in Use: Intel(R) HD Graphics 620
    Shader Version: 5.1
    OpenGL* Version: 4.5
    OpenCL* Version: 2.1
    Vulkan* Version: 1.0.56

    * Microsoft DirectX* *
    Runtime Version: 12.0
    Hardware-Supported Version: 12.0

I did update to the latest Intel driver version for this GPU. This did fix the Kantan mapper texture problem. Although I'm still getting 48fps on a blank network.
I had to manually update the driver, as the Intel install complained of OEM incompatibility.

So now it's:

    Driver Version: 23.20.16.4901
    Graphics Output Protocol (GOP) Version: 9.0.1067
    Shader Version: 5.1
    OpenGL* Version: 4.5
    OpenCL* Version: 2.1
    Vulkan* Version: 1.0.62

    * Microsoft DirectX* *
    Runtime Version: 12.0
    Hardware-Supported Version: 12.0

I really don't expect great performance from an integrated GPU, but at least Kantan Mapper is working better now. thanks.
avd
 
Posts: 8
Joined: Mon Jul 08, 2013 4:33 am

Re: Kantan Mapper - texture problem

Postby elburz » Thu Feb 01, 2018 2:10 pm

You should make sure there's no graphics switching going on. You should be able to go into the nVidia driver and force TouchDesigner to use the nVidia GPU, it might just be defaulting to Intel.
--
Elburz Sorkhabi
Creative + Technology
nVoid Art-Tech Limited
http://nvoid.com
elburz
 
Posts: 2004
Joined: Fri Jun 01, 2012 6:55 pm
Location: Toronto, Canada

Re: Kantan Mapper - texture problem

Postby serusnak » Tue Feb 27, 2018 9:32 pm

I was having the same issue viewing the texture inside the masks.

There are a couple of ways you can open kantanmapper, either by pulsing 'Open Kantan Window' or right clicking on kantanmapper window and selecting 'View...'.

I was using the pulse option to work with the kantan window, when I ran into the texture issue. It seemed like it was just not saving the texture file path or the mask name. When I would close the window and open it again, these would get reset.

So I tried the View option to see if it would save these changes and sure enough, it works great now. I hope this is helpful. Cheers all.
serusnak
 
Posts: 1
Joined: Mon Jan 22, 2018 4:36 am

Re: Kantan Mapper - texture problem

Postby josephgoodwin » Sun Jan 13, 2019 4:28 pm

Newb here - I'm not able to input a TOP into the texture field either through dragging or manual input. I tried opening Kantan Mapper with both "pulse" and "view" options - neither worked.
I'm using 099 on a mac running a Radeon Pro 560. Are drivers my issue too? Thx.
josephgoodwin
 
Posts: 2
Joined: Tue Oct 30, 2018 9:32 am

Re: Kantan Mapper - texture problem

Postby josephgoodwin » Sun Jan 13, 2019 10:40 pm

josephgoodwin wrote:Newb here - I'm not able to input a TOP into the texture field either through dragging or manual input. I tried opening Kantan Mapper with both "pulse" and "view" options - neither worked.
I'm using 099 on a mac running a Radeon Pro 560. Are drivers my issue too? Thx.


I found that I needed to use the "legacy drag system" in the Drag/Drop tab, not the "parent system" one.... My fault.
josephgoodwin
 
Posts: 2
Joined: Tue Oct 30, 2018 9:32 am

Previous

Return to Beginners

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 20 guests