Login | Register 
FEATURES
APPLICATIONS
DOWNLOADS
EDUCATION
BLOG
WIKI
FORUM
STORE

RESOLVED: WIN 2018.24330 / GLSL MATs Slow

Report bugs so we can squash them!

RESOLVED: WIN 2018.24330 / GLSL MATs Slow

Postby RemySiu » Sat Jul 07, 2018 10:00 pm

Hi Derivative team,

I just downloaded the newest update and found my project which uses lots of custom built GLSL MATs for particles and lines runs much slower. I uninstalled and reinstalled both 2018.23760 and 2018.24330 and can see the slowdown every time I open the project with 2018.24330.

I also tried multiple different parameters in my patch, to recreate the same cooks as best I could.

2018.23760 = GLSL MAT showed ~0.100ms CPU, Project showed ~11.00ms CPU
2018.24330 = GLSL MAT showed ~1.000ms CPU , Project showed ~54.00ms CPU

The GPU cooktimes are about the same. It seems CPU cooktime is what really skyrockets in the new update.

SPECS:
i7 7700HQ
16GB RAM
1070 (laptop)
Windows 10, 1803
ASUS ROG GL503VS

Thanks!
RemySiu
 
Posts: 3
Joined: Sat Jun 28, 2014 6:12 pm

Re: WIN 2018.24330 / GLSL MATs Slow

Postby raganmd » Mon Jul 09, 2018 2:19 am

Hi RemySiu - I'm not officially on the Derivative team, but if I was them I'd probably love to see an example of what's running slowly. Is there any chance you have a simple example of a shader that you can share where this issue presents?
raganmd
 
Posts: 1351
Joined: Thu Mar 28, 2013 5:21 am
Location: San Francisco, CA

Re: WIN 2018.24330 / GLSL MATs Slow

Postby malcolm » Mon Jul 09, 2018 1:09 pm

Ya that's definitely an issue. If you can post an example I should be able to fix that really quickly
User avatar
malcolm
Staff
 
Posts: 4229
Joined: Tue Nov 13, 2007 1:11 am

Re: WIN 2018.24330 / GLSL MATs Slow

Postby RemySiu » Mon Jul 09, 2018 3:20 pm

Hiyo you two,

I've emailed the example to support@derivative.ca and have been communicating with Ben! Thanks for being so quick on this!

Remy
RemySiu
 
Posts: 3
Joined: Sat Jun 28, 2014 6:12 pm

Re: WIN 2018.24330 / GLSL MATs Slow

Postby ben » Tue Jul 10, 2018 1:44 pm

We found a fix for this issue, it will be in the next posted build 24400+
User avatar
ben
Staff
 
Posts: 2369
Joined: Thu Nov 08, 2007 6:55 pm
Location: Toronto


Return to Bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests