Login | Register 
FEATURES
APPLICATIONS
DOWNLOADS
EDUCATION
BLOG
WIKI
FORUM
STORE

FIXED: question regarding environmental mapping in 099

Report bugs so we can squash them!

FIXED: question regarding environmental mapping in 099

Postby Technohippy » Fri Sep 01, 2017 5:35 am

Hi There,

A couple of years ago, Matthew Ragan helped me with a project which was essentially a mirror that reflects sound and light, with the sound distorting the surface of the mirror like much like a vertical puddle.

The object created in td was formed from created a line displaced by audio which was then rotated through 360 degrees to create a plain 3d surface that moved and pulsed to ambient noise. The mirror element was created by environmentally lighting the output from a webcam at the centre of the mapped object onto the resulting surface via a phong mat. it worked beautifully,

[ Play Quicktime file ] ripple td88.mov [ 18.33 MiB | Viewed 857 times ]

that is until 099 came out.

[ Play Quicktime file ] ripple td99.mov [ 19.29 MiB | Viewed 857 times ]


I have attached 2 vids that show the difference in output between 88 and 99, as you can see the content of the video environmental lighting is clearly visible on the surface of the object in 88 but in 99 it is clearly reflecting in a very different way. the content is not visible at all, its like its lighting through a different axis or something.

it looks like the scaling of the environmental lighting may have changed for one, but thats all i have at this point.

If anyone could help me shed some light (environmental or otherwise!) I would be very grateful. the offending file is attached below
Mirra Screen Version.toe
(51.36 KiB) Downloaded 21 times
Technohippy
 
Posts: 23
Joined: Wed Dec 03, 2014 1:33 pm

Re: question regarding environmental mapping in 099

Postby raganmd » Fri Sep 01, 2017 1:03 pm

This looks like a something a texture SOP might solve, but it's not working for me. This seems especially unexpected given that it works as expected in 088 vs 099. You might move this post over to bugs to :/
raganmd
 
Posts: 994
Joined: Thu Mar 28, 2013 5:21 am
Location: San Francisco, CA

Re: question regarding environmental mapping in 099

Postby Technohippy » Fri Sep 01, 2017 5:11 pm

I did wonder whether this should be in bugs... I'll move it over there later if I get nothing here, thanks for looking Matthew
Technohippy
 
Posts: 23
Joined: Wed Dec 03, 2014 1:33 pm

Re: question regarding environmental mapping in 099

Postby malcolm » Fri Sep 01, 2017 5:57 pm

It seems like a bug to me. I'll move the topic over to the bugs forum and take a look.
User avatar
malcolm
Staff
 
Posts: 3873
Joined: Tue Nov 13, 2007 1:11 am

Re: question regarding environmental mapping in 099

Postby Technohippy » Sat Sep 02, 2017 3:40 am

many thanks Malcom
Technohippy
 
Posts: 23
Joined: Wed Dec 03, 2014 1:33 pm

Re: question regarding environmental mapping in 099

Postby malcolm » Wed Sep 06, 2017 1:28 pm

This bug is now fixed. Thanks for the report. Builds 2017.12960 or later.
User avatar
malcolm
Staff
 
Posts: 3873
Joined: Tue Nov 13, 2007 1:11 am

Re: FIXED: question regarding environmental mapping in 099

Postby Technohippy » Wed Sep 06, 2017 2:30 pm

Ah Great, thanks so much Malcom, I'll look out for it
Technohippy
 
Posts: 23
Joined: Wed Dec 03, 2014 1:33 pm

Re: FIXED: question regarding environmental mapping in 099

Postby Technohippy » Wed Sep 13, 2017 5:45 pm

Hi Malcom,

Just upgraded and it works a treat, many thanks!
Technohippy
 
Posts: 23
Joined: Wed Dec 03, 2014 1:33 pm


Return to Bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests