Login | Register 
FEATURES
APPLICATIONS
DOWNLOADS
EDUCATION
BLOG
WIKI
FORUM
STORE

loosing midi signal far too often in 99 ver

Report bugs so we can squash them!

loosing midi signal far too often in 99 ver

Postby greenpattern » Mon Feb 20, 2017 7:48 am

Hello , so I have here a launch control by novation.
It is a lot of fun turning all these knobs! but I do loose signal and have to unplug and replug every so often, in the situation of a live set thsi would be really annoying.
I hope you can fix it. usb3, I do have even an extra usb3 card added to the ones on pc so it should be enough power for the usb.
thx
User avatar
greenpattern
 
Posts: 109
Joined: Tue Dec 01, 2015 3:05 pm
Location: Edinburgh Scotland, but I'm french

Re: loosing midi signal far too often in 99 ver

Postby greenpattern » Mon Feb 20, 2017 7:51 am

Lsystem patch from 88 version crashes on load too in 99ver
User avatar
greenpattern
 
Posts: 109
Joined: Tue Dec 01, 2015 3:05 pm
Location: Edinburgh Scotland, but I'm french

Re: loosing midi signal far too often in 99 ver

Postby ben » Thu Feb 23, 2017 2:02 pm

Does it drop MIDI on usb2 ports? Do you have any USB2 ports on the computer? Have you tried a different USB cable? I know these sound silly but in experience it can often be things like this. We haven't see any MIDI dropping with out devices here.

Please post the Lsystem patch you are have crashes with. Are tehre .dmp dump files produced, please include if so.

Lastly, which 099 build are you running?
User avatar
ben
Staff
 
Posts: 1805
Joined: Thu Nov 08, 2007 6:55 pm
Location: Toronto

Re: loosing midi signal far too often in 99 ver

Postby greenpattern » Thu Mar 09, 2017 8:13 am

Hi Ben, sorry for late reply. yes I have checked cables, tried various ports, that is often case of getting no signal at all.
It could also be the attach of the port that is not tight enough I though.
But now I have new theory, If you turn more than 3 knobs at same time I think this is when it looses signal, had already problem with other softwares.
then i unplug re-plug and it works. Maybe there is possible to get TD to reinitialise controller by itself when that happens? not sure just suggestion, I,m no programmer.
I hope all this helps to make TD more efficient.
From what I see that disconnection problem I have is same on all versions I tried sofar so I did not mention build.

I,m in france atm so dont have that Lsystem dump file, but will send you when back in week or so

thx.
User avatar
greenpattern
 
Posts: 109
Joined: Tue Dec 01, 2015 3:05 pm
Location: Edinburgh Scotland, but I'm french

Re: loosing midi signal far too often in 99 ver

Postby ben » Thu Mar 09, 2017 4:06 pm

What happens when you click the "Check MIDI Devices" button in the MIDI Mapper, does that act as a re-initialization?
User avatar
ben
Staff
 
Posts: 1805
Joined: Thu Nov 08, 2007 6:55 pm
Location: Toronto

Re: loosing midi signal far too often in 99 ver

Postby greenpattern » Fri May 19, 2017 9:36 pm

Hi Ben, got massive problem here.

So I was telling you about that launchcontrol often loosing signal.
Well now problem got worse! This time I load project that was working with launch pad even if I had to disconect and reconnect sometime but was working still.
Now I load and the launch pad does not appear anymore in list of devices.
What do you think I should do. I have a live set next week end, its a bit the panick.
I mainly use resolume with added magic from touchdesigner

In long course of thing I'd love to pay for my touch designer, but for now cannot even pay for diesel to get to that bloody festival, and still in experimental phase a year after starting to learn, I 'm still trying to find the way I could afford that much every year.
But my main problem is what I just explained with usb midi controller being unreliable, its kind of stressfull.

any suggestions? except update TD thx
User avatar
greenpattern
 
Posts: 109
Joined: Tue Dec 01, 2015 3:05 pm
Location: Edinburgh Scotland, but I'm french

Re: loosing midi signal far too often in 99 ver

Postby snaut » Sat May 20, 2017 2:25 pm

Do you have this problem in other applications as well?
Is the launchpad showing up in the device manager of windows?

From your previous posts this sounds like an issue of the hardware or the driver.
I found this on the Novation Support site: https://support.novationmusic.com/hc/en ... g-Ableton-

Have you tried contacting them for support?

Best
Markus
User avatar
snaut
Staff
 
Posts: 742
Joined: Mon Nov 12, 2007 6:21 pm
Location: Toronto


Return to Bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests