Login | Register 
FEATURES
APPLICATIONS
DOWNLOADS
EDUCATION
BLOG
WIKI
FORUM
STORE

New user_Presets Comp_Shared tox

General discussion about anything TouchDesigner

New user_Presets Comp_Shared tox

Postby shieman » Wed Apr 10, 2019 12:48 pm

Hi,

I'm new to Touchdesigner since this January.
I develop a light painting project quite advanced.
I followed some Mathew Ragan Tutos to begin. Not all, there are many concepts i don't know yet.

For my project i needed 2 comps i developed and will soon share :
- a midi auto mapping learning system with Ui basic widgets (sliders float and int, toggle, dropdown button, checkbox, momentary, rocker and a RGB slider color), a list of mapped ui, a system of presets for each Ui widget with a general list of presets.
- a TOP multi Fx : possibility to add Shaders with auto Ui widgets (with midi mapping learning), possibility to change order of effects, to bypass. I have modified Shaders i found on diferents sources to run in TD. Some of them exist as TOP in TD, but it was easiest for me to include them as Shaders in the multi Fx.

Concerning the Presets Comp i use, i got a problem : in blending mode, when i call a preset, the values go from previous preset value to preset values called, even if values had been modified. I looked the code of presets comp, but did not find a way to change that behaviour.

So, possibility to have a new version ?

Thanks.
shieman
 
Posts: 5
Joined: Sat Feb 01, 2014 1:20 pm

Re: New user_Presets Comp_Shared tox

Postby ben » Fri Apr 12, 2019 3:05 am

Can you mention which build you are using? There were updates and fixes make to it in the Experimental builds as of 2019.12330. So if you use 2019.13330 latest you might have better behavior.

Release Notes
User avatar
ben
Staff
 
Posts: 2599
Joined: Thu Nov 08, 2007 6:55 pm
Location: Toronto

Re: New user_Presets Comp_Shared tox

Postby shieman » Sun Apr 14, 2019 9:43 am

Hi ben,
Thank you for the answer.
I installed the last experimental build but i had the same behaviour.
I decided to not use the presets comp and begn to implement my own presets with store value for each ui widget. That works and it is easiest cause i only need one stored value by ui component.

But i have the same behaviour as presets comp, i understood why :
I use the filter chop like in presets comp. I need to find a way to init the filter channel value with the last clicked or midi manipulated value.

Thanks
shieman
 
Posts: 5
Joined: Sat Feb 01, 2014 1:20 pm


Return to General TouchDesigner Discussion

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 20 guests